Telegrafen

Counterstrike

by on May.15, 2014, under Spill

CounterStrike er et lagbasert førstepersons skytespill. Spillet har blitt til en serie som inkluderer spillene CounterStrike: Condition Zero, ConterStrike: Source, CounterStrike: Anthology og CounterStrike for Xbox.

Spillkonseptet går ut på at et lag med spesialstyrker spiller mot et lag med terrorister. Handlingen går over flere omganger. I hver omgang skal man utføre et oppdrag eller eliminere motstanderne for å vinne runden. Versjon 1.6 av CounterStrike er et av de mestselgende spillene til PC verden over, og har blitt solgt i mer enn 11 millioner eksemplarer. CounterStrike kan også spilles på Mac.

CounterStrike spilles enten over internett eller lokalnettverk. Man spiller vanligvis mot andre mennesker, men man kan også spille mot datastyrte spillere, ved å laste ned såkalte bots. Hver runde i spillet varer i to til tre minutter. Når runden er ferdig, våkner alle karakterene til live igjen, og går tilbake til startposisjonene sine, før en ny runde starter. Begge lagene starter med 800 dollar, og kan skaffe seg flere penger gjennom spillingen. Hvis man samler opp penger, kan man kjøpe bedre våpen for å vinne rundene.

Det finnes flere ulike oppdrag. Det ene laget skal prøve å gjennomføre et oppdrag, mens de andre skal prøve å stanse dem. I noen runder kan også terroristene og spesialstyrkene slåss sammen for å bekjempe zombier som prøver å angripe de andre spillerne. En spiller på serveren må være en zombie, men det er færre servere som har denne modifikasjonen nå.

Ettersom CounterStrike er så populært verden over, finnes det en raking over de beste spillerne og lagene i verden. Rakningen kalles GotFrag. Det finnes også egne rankinger for landene, med 79 land på listen. Sverige er det beste landet, og har vært på topp på rankingen i mange år.