Telegrafen

Flashspill på nettet

Flashspill eller lynspill er spill som spilles direkte i nettleseren. Hos mange nettkasinoer må man laste ned en omfattende programvare før man kan spille. Denne programvaren inneholder som regel hundrevis av spill. Spillene kan være morsomme nok, men en så omfattende programvare tar mye plass på datamaskinene. Dessuten er det ikke sikkert man kommer til å bruke alle spillene. Da ligger de bare og tar opp plass.

Men det finnes et alternativ til dette. Flashspill krever ingen nedlastning. Man må vente i noen sekunder før spillet starter, men man trenger ikke å laste ned eller lagre programvaren. Dermed trenger man heller ikke å laste ned spill man ikke bruker. Man åpner bare det flashspillet man vil spille.

Flashspill krever en sikker nettforbindelse, for hvis man mister kontakten med nettet mens man spiller, mister man også gevinstene sine. Dette kan være et problem dersom man spiller flashspill på mobilen, og kommer til et område uten dekning.

Fordelene med flashspill er likevel større enn ulempene. Spillene starter raskt, og de tar ikke opp plass på datamaskinen. Man kan også spille flashspill når man bare låner datamaskin, og ikke får lov til å laste ned programvare, eller på offentlige maskiner.