Telegrafen

Halo

by on May.10, 2014, under Spill

Halo er en serie med videospill til Xbox, Xbox360, Microsoft og Mac OS X. Spillserien ble laget av Bungie Studios og produseres av Microsoft Game Studios. Spillene som hittil har kommet i denne serien inkluderer Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo Wars, Halo 3: ODST, Halo: Reach, Halo Combat Evolved Anniversary, Halo 4 og Halo: Spartan Assault.

Spillserien handler om en interstellar krig mellom mennesker og romvesener. Romvesnene ledes av sine religiøse ledere, og tilber en gammel sivilisasjon. Mange av spillene fokuserer på John-117, en soldat i Spartanergruppen, og hans partner Cortana. Navnet Halo henspeiler på Haloringene som ble laget av den gamle romvesensivilisasjonen.

Halospillene har fått mye ros, og er blant de beste skytesplllene til konsoller. Spillserien har vært en stor salgssuksess, og har solgt mer enn 50 millioner kopier over hele verden. Spillere som er fans av serien, kaller seg Halo Nation.

Spillseriens popularitet har også ført til at det selges ulike ting relatert til serien. Dette inkluderer romaner, tegneserier og lisensprodukter som actionfigurer, kjøretøyer og lignende som er rettet mot samlere. Den første romanen kom ut i 2001, og handlet om forhistorien til spillet. Den første bokserien besto av seks bøker, som ble utgitt fra 2001 til 2008. Tre nye bøker ble gitt ut som trilogi mellom 2011 og 2013. En annen trilogi kom ut i årene 2011 til 2014.

Det første tegneserieheftet kom ut i 2006, og inneholdt fire noveller. Det har også blitt laget en miniserie på nettet, og det har lenge vært snakk om en mulig film basert på Haloserien. En TV-serie for Xbox er også planlagt.