Telegrafen

Heroes of the Storm

by on Jul.08, 2014, under Spill

Heroes of the Storm fra Blizzards er et såkalt Brawler spill, en sjanger som ble laget ut fra deres eget Warcraft III. Noen kaller det også for MOBA-sjangeren. Dette har til nå vært en sjanger for de litt mer viderekommende, helt til Blizzard lanserte Heroes of the Storm. Her har de klart å strømlinjeforme og forenkle konseptet uten at det går på bekostning av underholdningsverdien i spillet.

1106075-children-playing-computer-and-video-games

Heroes of the Storm spilles med to lag på fem spillere. Hvert lag har sin Blizzard-leder som Jim Raynor, Arthas. Tyrael, IIIidan, Kerrigan, Malfurioun, Abathur og flere. Sammen med laget sitt har de til hensikt er å smadre motstanderens base. For å få til dette må de kjempe seg vei og sloss mot fiender som løper mot dem. Det er et godt samspill på laget, da samtlige spillere har de egenskapene som skal til for å bidra på lik linje med lederen. I så måte er spillerne likestilt med lederen.

De aller fleste MOBA-spill har bare ett kart. I Heroes of the Storm finnes det flere kart, eller “Battlegrounds” som Blizzard har valgt å kalle det. Her er innslag i form av tributes som spawner. Klarer du å samle tre av disse, vil alle fiendene få svekket helse. Det finnes også et kart med obelisker der et dragealter åpnes og du kan forvandles til The Dragon Knight, en drageridder i rustning som raserer motstanderne og deres område. I tillegg til disse innslagene i spillet har også lederne hver sin mount som gjør at de kan bevege seg raskere utenfor kampene.

I andre MOBA-spill tar en spillerunde ganske lang tid og man må ofte sette av en kveld for å spille en match med venner. En match i Heroes of the Storm varer kun i 20 minutter. Dermed blir det mer overkommelig for spillere å sette av tid til en match. Som andre spill av denne typen er også Heroes of the Storm gratis å spille.