Telegrafen

Lær deg baccarat

by on Jan.27, 2016, under Spill

Har du lyst til å prøve det populære kortspillet baccarat som spilles på de aller fleste kasinoer verden rundt? Kortspillet er et spennende spill hvor man skal sammenligne to hender hvor man har to kort hver, og hvor målet er å få høyest poengsum. Det er flere måter å spille baccarat på, og her er noen ting å tenke på når man skal prøve baccarat for første gang.

Det finnes tre varianter av baccarat. Den første, punto banco (nordamerikansk), handler kort og godt om flaks – man får den hånden man får og resultatet blir deretter. De to andre variantene, baccarat chemin de fer (chemmy) og baccarat banque (à deux tableaux), lar spilleren kunne foreta noen valg, blant annet når det kommer til hvor mye man skal vedde og lignende. Den første varianten er den absolutt mest spilte av disse tre.

Kortene har ulike poengverdier i baccarat. Kortene 2 til 9 er verdt den poengverdien som står på kortet, 10, knekt, dame og konge er verdt null poeng, esset er verdt ett poeng. Den vinnende hånden er den som kommer nærmest ni. Om summen på kortene blir tosifret, tar man alltid bort det første sifferet. Om man vinner i punto banco får man tilbake det dobbelte av innsatsen ved starten av spillet.