Telegrafen

Spillsider for barn

by on May.22, 2015, under Spill

Mange barn slår i hjel mye tid foran PC-en til nettspill. Nettvett.no har anbefaler noen spill som er spesielt rettet mot barn og unge. Spillet Moviestar Planet har ingen aldersgrense men passer nok best for barn mellom 8 og 15 år. Spillet er gratis, men det gis tilgang til å kjøpe StarCoins eller Fame (virtuelle penger). Dette kan gjøres via mobiltelefon. goSupermodell er et sosialt nettverk/spill som nok passer best for jenter. Heller ikke dette spillet har noen aldersgrense, men også her kan det kjøpes virtuelle penger med mobiltelefon eller med kredittkort.

Rollespillet RuneScape var egentlig laget for voksne, men har laget egne chatterestriksjoner for barn under 13 år. Her drar spillerne ut på eventyr og sloss mot andre spillere eller monstre. Spillet er gratis, men man kan kjøpe et abonnement som koster om lag 50 kr (6 euro). Ønsker du å lese om spillsider som passer for voksne kan du finne informasjon i vårt innlegg “Bra spillsider“.

Nettvett.no, som leveres av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, anbefaler noen nettvettregler for spill på nett: Bruk antivirus-, antispionprogram og brannmur, bruk kjente nettsteder når du skal laste ned spill, ikke bruk ditt virkelige navn i nettspill, om det er mulig er det er lurt å skjule IP-adressen og bruk en epostadresse du ikke bruker til vanlig.